Waar zouden we zijn zonder een vliegtuig?
Door: Johan Steenks
Blijf op de hoogte en volg Johan
17 Maart 2007 | Nederland, Delft
Het is zaterdag 8:30uur ’s ochtends. Alles staat op scherp we zijn er weer klaar voor. Alles nog even gecheckt en dubbel gecheckt. Ook nog snel even een paar verse lenzen gehaald bij de opticien zodat ik alles weer haarfijn kan lezen dan weet je tenminste zeker dat je het goed hebt gezien en je dus niet meer hoeft te twijfelen als het niet voldoet aan de verwachting. Ja, het klinkt wat cryptisch maar dat wordt verderop al snel pijnlijk duidelijk waarom.
Met de auto volgeladen reden we richting Schiphol waar we ongeveer halverwege een telefoontje kregen van René zijn moeder Diny. Zijn moeder ook altijd in voor een geintje en meldt ons via de carkit ipv een fijne vlucht, dat deze gecanceld is…. Whoooooeeeeehaaaaaa ja hij is leuk zeker als je dat via 8 speakers luid en duidelijk wordt verteld dat het hier geen grap betreft. Eerst denk je nog dat het hier gaat om een stukje mis communicatie over mogelijk het verkeerde vlucht nummer. Iets wat redelijk in de familie zit omdat René mij al 3 dagen ervoor had wakker gebeld dat we zondag pas zouden vertrekken ipv zaterdag. Maar wat bleek hij had de gegevens van vorig jaar voor zijn neus. Dus u begrijpt dat als dan zijn moeder vervolgens iets roept over een geannuleerde vlucht. Ga je nog niet gelijk in de stress en probeer je de grap nog te overtreffen met een andere grap. Maar als zijn moeder voor de 2de keer alle schermen van teletekst scant om het dan maar voor te lezen wat er echt staat, beginnen er toch wel kleine rode vlekjes hun weg naar mijn nek hun plek te vinden.
Tja… je blijft denken het zal allemaal wel nog niet zo’n vaart lopen. Okey denk je nog dan vertrekken we wel wat later. In het ergste geval moeten we dan maar morgen. Dat is jammer want dan kom je zondagavond aan en heb je weinig tijd om even te acclimatiseren en moet je de dag erop gelijk aan de bak. Dat is wel heel vervelend maar het is dan niet anders. Op de teletekst stond ook nog een nummer wat we konden bellen voor meer informatie. Nou dat wil je wel bij zo’n bericht. Helaas hebben we nooit iemand aan de lijn gehad op dat nummer. We waren blijkbaar met zo’n 250 gedupeerde bezig de hostes van Continental Airlines een migraine aanval te bezorgen. Na de rest van de rit tot aan Schiphol naar een hopeloos muziekje (weer via de 8 speakers) hebben zitten luisteren om dat we met 249 man in de wachtstand stonden. Hebben we ons maar laten informeren op Schiphol zelf.
Nou daar komt ie……. Zit u goed. Haal anders eerst even koffie voordat u verder leest…….
WE GAAN PAS MAANDAG OCHTEND 05:30UUR ’s OCHTENDS NAAR SLC!!
Dat noemen ze dus bij CO de eerst volgende vlucht…. #%$$%&^*()(&*^!#@#%$ AAaaaaaaaaarch :-(
Hoe moet dat nu met de opening van BrainShare? Heel onze eerste dag naar de knoppen. Wat is er aan de hand in de US?
Nou inmiddels weten we het…
Hebben ze geen cyclonen die alles lamleggen aan de oostkust van Amerika. Krijgen ze het voor elkaar om uitgerekend vannacht de heleboel onder te laten sneeuwen! Verschillende luchthavens zijn gesloten ivm met zeer slecht weer en ijzel en weet ik niet nog meer. Dus wij staan niet alleen met onze koffers voor jan-joker op schiphol? Van de dame achter de balie, die probeert vriendelijk te blijven maar na 20 koppen koffie, 250 telefoongesprekken en ook nog zeurende, teleurgestelde en boze klanten te woord moet staan, krijgen wij met het zweet op het voorhoofd te horen dat het echt niet anders kan dat het overmacht is waar ze voor ons (al kijken we nog zo aardig, al zouden we haar geld geven) niets kon doen. In plaats dat ze ons dan toch wat op ons gemak probeert te stellen roept ze nog even zoiets van dat de vlucht voor maandagochtend vroeg ook nog onder voorbehoud is van de ontwikkelingen in de US!?!?
Dus….. Laat ik het anders nog even voor mijzelf samenvatten. Ik word al helemaal gek van dit scenario hoe rotter kan het dan nog uitpakken. Hier kijken we een heel jaar naar uit! Krijgen ze ons niet aan de andere kant van deze aardkloot. Hoe is het mogelijk… Waarom wij?
Nou we houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Maar ik kan niet beloven dat we de site zo grondig als vorige jaren zullen en kunnen bijhouden. We missen nu al de 1ste dag van BrainShare.
Ik doe hierbij direct een dringend beroep op onze Nederlands collega’s die het wel op een of andere manier is gelukt om SLC te halen. Verzamel ajb alle informatie, let goed op bij de key-note en hou ons de hoogte. We zullen jullie erg dankbaar zijn en zullen jullie bij bruikbare informatie apart vermelden op onze site.
Ik ga mij nu vanavond bezatten. Dat kan toch geen kwaad want een enorme kater heb ik al…
Groet,
RealOpen IT
René van Steenis
Ronald Zierikzee
Johan Steenks
PS: Als je wilt weten hoe dit afloopt blijf ons dan volgen op http://brainshare2007.waarbenjij.nu/
17 Maart 2007 - 16:37
Luc Nijhuis:
Damm Got... Wat een toestanden weer!
Wens jullie naar al dit ongemakt alsnog een hele fijne reis!
Zet RealopenIT even op de kaart in SLC ;) -
17 Maart 2007 - 20:15
Jos En Arjan:
Ehhhh, ja...... Bovenstaand verhaal hebben we ook meegemaakt vandaag. Enig verschil is dat wij met Delta vliegen en om 9.30 vertrekken maandagochtend. Wellicht kunnen we samen nahuilen op Brainshare. -
18 Maart 2007 - 08:29
Erik:
Wat een toestand, hebben jullie maandagmorgen nog hulp nodig?
God bless America
18 Maart 2007 - 09:55
The RoNz:
.. en dan is the Ronz tot overmaat van ramp ook nog snipverkouden geworden. Zo vol als de landingsban met sneeuw liggen, zo vol zitten de holtes in mijn hoofd. Past in elk geval die kater er niet meer bij. We staan weer op scherp in ieder geval deze zondag want Rene en Johan pikken me rond de klok van 05:00 met de taxi op. Dat wordt weer een stapeltje roze vrienden mee (Brufen 400mg) in de survivalkit..
Talk to ya all soon ! -
18 Maart 2007 - 19:21
Ineke@realopen:
mannen, wat een toestand toch weer. Maar hou vol,het komt vast allemaal goed.
Ik wens jullie toch heel veel plezier en voor Ronald sterkte met je verkoudheid. -
18 Maart 2007 - 19:42
Cor De Boer:
Dat is een tegenvaller zeg!
Ik zal voor jullie duimen.
Is voortaan een dag eerder vertrekken een optie?
Of welicht de weersberichten in de gaten houden om zo eventueel eerder te boeken?
Ik noem ook maar wat hoor.
18 Maart 2007 - 22:08
René Van Steenis:
Zo, en nu naar bed. Het gaat nu ECHT gebeuren!!! Brainshare here we come! -
19 Maart 2007 - 09:44
Jos:
Het is nu al een onvergetelijke Brainshare!
Ik hoop dat de reis nu een stuk voorspoediger zal gaan. Hebben jullie wel warme kleding bij?
Succes met de jetlag!